Cordyceps

2014-02-11 17:38

Η δύναμη του σπάνιου μύκητα cordyceps στην Αντιγήρανση και την Αποτοξίνωση

Το Cordyceps Sinensis είναι ένα σπάνιο είδος μανιταριού που χρησιμοποιείται ευρέως στην κλινική ιατρική της Ανατολής.  Θεωρείται ένα πανίσχυρο θεραπευτικό μέσο για τις ασθένειες των πνευμόνων και των νεφρών, που αυξάνει την ενέργεια και τη ζωτικότητα, σταματά τις αιμορραγίες, μειώνει το φλέγμα, και αποτελεί ένα Ολιστικό τονωτικό.

Το CORDYCEPS προσέλκυσε τη δημόσια προσοχή το 1993 όταν μια ομάδα Κινέζων δρομέων έσπασε εννέα παγκόσμια ρεκόρ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στη Γερμανία. Κατόπιν ο προπονητής τους, απέδωσε τα αποτελέσματα των αθλητών στη χρήση ενός τονωτικού βασισμένου στο CORDYCEPS.

Θεραπευτικές εφαρμογές

Η σύγχρονη έρευνα δείχνει ότι τα Cordecypes Sinensis θεραπεύουν τις ασθένειες των πνευμόνων, την κίρρωση του ήπατος (70% βελτίωση), το άσθμα και την βραχεία αναπνοή, την ατονία και τη χρόνια κούραση, την ανικανότητα και την πρόωρη εκσπερμάτιση, πόνους στα ισχία και στα γόνατα, τη ζαλάδα και τις εμβοές των αυτιών, τη χοληστερίνη και τις ασθένειες της καρδιάς. Βασικές δράσεις του Cordycep: Προσαρμογόνο, τονωτικό, διεγερτικό του ανοσοποιητικού, ισχυρό θεραπευτικό μέσο.

Το επίσημο Περιοδικό ιατρικής «New York Journal of Medicine» ανέφερε ότι τα Cordyceps έχουν ιδιότητες παρόμοιες με το Ginseng, που χρησιμοποιείται για να δυναμώσει το σώμα από χρόνια κούραση, ατονία ή εξάντληση. Έχουν χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για την ανικανότητα, για χρόνιους πόνους οσφυαλγίας, για τη βελτίωση του σπέρματοςκαι για την αύξηση στην παραγωγή και τον καθαρισμό του αίματος..

Κύρια ευεργετήματα των Cordyceps στην υγεία είναι:

1. Ενδυναμώνει τους πνεύμονες. Οι Θιβετανοί χρησιμοποιούν αυτό το βότανο για να αντεπεξέρχονται στο μεγάλο υψόμετρο.

2. Αυξάνει την ενέργεια του Yang των νεφρών. Θεωρείται από τους Κινέζους ένα φυτικό αφροδισιακό, ένα «Βιάγκρα».

3. Σταματά τον χρόνιο βήχα και ανακουφίζει το αναπνευστικό. Είναι κατάλληλο για νέους και για ενήλικες.

4. Ελέγχει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων όπως και την μετάστασή τους κάνοντας τους κακοήθεις όγκους πιο θεραπεύσιμους.

5. Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες. Τα Cordyceps βοηθούν στη διατήρηση των ορμονών του σώματος όπως ήταν στην εφηβεία.